İstanbul ve Çevresindeki Kamp Rotaları

21-06-2022 18:10
İstanbul ve Çevresindeki Kamp Rotaları
Kışın gelmesiyle ve Covid19 vakalarının maalesef azalmamasıyla birlikte tekrar evlerimizde kalmaya özen göstermeye başladık. 

Bir diğer önerimiz doğada sevdiklerimizle kamp aktivitesi yapmak. Peki rotamızı nerelere çevirmeliyiz? Sakin, riskten uzak, 1-2 gün şehirden küçük kaçamaklar yapabileceğimiz rotaları sizin için toparladık;

Menekşe Yaylası: Kocaeli’de bulunan, adeta cennetten bir köşedir. Muazzam güzellikte uzun gövdeli ağaçları, yemyeşil çayırları ile Marmara’da Karadeniz’i aratmayan bir yayla esintisi arıyorsanız burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yuvacık – Aytepe üzerinden yürüyerek veya Bahçecik üzerinden araç ile kamp bölgesine geline bilir.

Kuzuyayla Tabiat Parkı: Marmara Bölgesinde en güzel kamp alanları arasında geliyor. Son zamanlarda günübirlikçilerin uğrak noktası haline gelmiş olsa da mükemmelliğini hala koruyor. Kocaeli’nin Kartepe İlçesinde yer alan Kuzuyayla Tabiat Parkı hem ulaşım yönünden hem de size sunduğu doğal güzellikler yönünden kesinlikle tercih etmeniz gereken bir yer.

Erikli Yaylası: Erikli yaylası denizden 600 metre yüksekliğinde bir düzlük. Çadır kampı yapmak için en ideal yerlerden biridir. Kamp bölgesinde geniş düzlükler, sık ormanlar, bir dere, üç büyük şelale ve çok güzel doğal çevre mevcuttur.

Yedigöller Milli Parkı: Türkiye’de kamp atılabilecek en güzel yerlerden biri olan ve İstanbul’dan 4,5 saatte ulaşacağınız Yedigöller Milli Parkı’nda çadır kampı ya da bungalov konaklaması yapılabiliyor.

Darlık Barajı Kamp Alanı: Şile’de bulunan kamp alanı doğal hayatı tam anlamıyla yaşama fırsatı bulabileceğiniz yerler arasındadır. Barajı çevreleyen yemyeşil çimenler üzerine çadırınızı kurabilirsiniz. Ormandan odun toplayarak geceleri ateş yakabilir ve yemeğinizi pişirebilirsiniz.

Kartaltepe Tabiat Parkı Kamp Alanı: Oldukça nezih ve huzurlu bir ortama ev sahipliği yapan Kartaltepe Tabiat Parkı, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunuyor. Alanda çadır ve karavan kampı yapabilmek mümkündür. Tabiat parkın sahilinde güneşlenip, denize girebilir hatta tekne ile denize açılabilirsiniz.

İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanı: Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde aynı adı taşıyan İğneada Beldesi’nde bulunan kamp alanı esasında bir milli park. Ancak çevresinde ücretsiz kamp atabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Tabiat olarak göz alıcı doğal manzaralara ev sahipliği yapan İğneada Longoz Ormanları kamp dışında mutlaka gidilip görülmesi gereken doğa harikası yerlerden biridir.

Korsan Koyu Kamp Alanı:  Kırklareli’nin ıssız ve sessiz yerlerinden biri. Bir kampçının da aradığı bu değil mi? Vize ilçesi Kıyıköy mevkiinde bulunan Korsan Koyu, Karadeniz’in serin sularının kıyıya çarparak çıkardığı ses, doğada ötüşen kuş cıvıltılarına karışarak harika bir ambians oluşturuyor.

 

 

Kampa giderken yanınızdan ayırmamanız gerekenlerden birisi de Aniva PRTK Mangal.  Good Design ve German Design ödüllü Aniva PRTK Mangal kompakt, katlanabilir, hafif yapısıyla arabanızın bagajında, bisiklet-motosikletinizde ve karavanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve mangal keyfini istediğiniz ortamda çıkarabileceğiniz bir üründür.

PRTK BBQ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.