Barbekü Temizliği ve Bakımı

21-06-2022 18:39
Barbekü Temizliği ve Bakımı
Mangallarda genel olarak en büyük problemlerden biri de temizliktir. Külün boşaltılması, is, mangalın içine yapışan kül tanecikleri… Bugün mangalınızın kullanım ömrünü uzatacak ve görüntüsünü ilk günkü gibi korumanızı sağlayacak bilgilerle geldik;

Klasik mangallarda yıkama gibi işlemler paslanmaya sebebiyet verebiliyor. Kirli kaldığı için de genelde bodrumlarda saklanıyor.

Aniva mangalları alüminyum döküm oldukları için paslanmaya dayanıklıdır. Böylelikle suyun altında yıkanabilir, temizliği kolayca yapılabilir.

1- Ayrıca her mangaldan önce ve sonra ızgara teller yıkanmalıdır. Aniva barbekülerde kullandığımız teller özel kaplaması sayesinde yapışmayı minimuma indirir ve kolay temizlenebilir.

2- Mangal soğuduktan sonra küller boşaltılmalıdır. Kül boşaltım işlemini daha kolay yapabilmek için alüminyum kaplar kullanılabilir.

3- Eğer gerekliyse mangalın iç ve dış yüzeyi sabunlu su ile yıkanmalıdır. Daha sonra kurulanmalıdır. Aniva mangallar paslanmadığı için bu işlem iç rahatlığıyla yapılabilir.

4- Özellikle sezon sonu veya mangalınızı daha az kullanacağınız dönemlerde mangalınıza genel bir bakım yapmakta fayda vardır.

  • Mangalınızı küllerden iyice arındırın.
  • Hava kanallarını kontrol edin.
  • Izgara telini iyice ısıttıktan sonra bir temizleme fırçasıyla fırçalayıp temizledikten sonra yağlayın.

5- Mangalınızı daha az kullanacağınız zaman kapalı bir alana almak faydalı olacaktır.

 

Son olarak Aniva Barbekülerinin kolay temizliğiyle ilgili bir video bırakıyoruz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.