Barbekü Modelleri

21-06-2022 18:17
Barbekü Modelleri
Barbekü modelleri  amaçlarına göre farklı tasarımlara ve kullanım şekline sahiptir. Piyasada bulunan barbekü kategorilerinden 4 tanesini sizin için inceledik; profesyonel, bahçe, balkon ve teras. Her modelin kendine has özellikleri ve avantajları vardır.

Peki, barbekü modelleri nasıl bir kullanım şekline sahiptir ve barbekü yapabileceğimiz mekanlar için en ideal barbekü modeli hangisidir? Gelin, yakından inceleyelim.

Profesyonel Barbekü Modelleri

Barbekü/mangal ile pişirilen etlerin lezzetini bilmeyen yoktur. Her ne kadar barbekü ile pişirilen etlerin lezzetine odun kömürü unutulmaz tatlar bıraksa da etin pişirileceği barbekü modelini doğru seçmek lezzeti birebir etkiler. Özellikle bu alanda profesyonel bir hizmet vermek isteniyorsa mutlaka doğru bir model tercih edilmelidir.



Profesyonel barbekü modelleri genellikle restoranlarda kullanılır. Bu tarz barbekü modelleri daha büyük bir ızgara alanına sahip olurlar. Profesyonel barbekülerde boyut bir hayli önemlidir. Gün boyu çoğu müşteriye hizmet verildiği için ortam büyüklüğüne uygun ve sağlık açısından risk oluşturmayacak kömürlü klasik sabit taş köşe barbekü modelleri de tercih edilebilir.

Teras Barbekü Modelleri

Teras barbekü modelleri profesyonel kullanım için uygun olan modellerden ziyade boyut olarak daha küçük olmalıdır. Bu sayede hem estetik bir görünüm yakalar hem de sağlık açısından risk oluşturmaz. Teraslarda duman ve koku diğer kişileri rahatsız edebilir. Bu nedenle büyük bir barbekü yerine ihtiyacınız doğrultusunda konforlu ve çevre dostu bir model tercih edebilirsiniz.

Gerçek barbekü keyfi kömürlü barbekü ile yaşanır. Ancak çoğunlukla kömürlü barbekü modelleri mangal/barbekü yapma dışında farklı işlevsel kullanımlara uygun değildir. Bu nedenle özellikle teras gibi alanlarda çok işlevli barbekü modellerine üstünlük vermek gerekir.

Dört Mevsim Barbekü Modeli : COSA

Barbekü işlevinin yanı sıra başka özellikler de taşıyan Cosa, dış mekanda firepit, BBQ ve fırın; bioethanol yakıtla birlikte iç mekanda şömine özelliğine sahip olup dört mevsim kişisel deneyimleriniz için idealdir. Cosa özel tasarlanmış bioethanol yakıcı aksesuarı ile birlikte ev içerisinde de bacasız şömine olarak romantik ve sıcacık bir ortam yaratır.


Bahçe Barbekü Modelleri

Bahçe barbekü modelleri bahçenizin genişliği dikkate alınarak tercih edilmelidir. Eğer evinizin bahçesi büyükse istediğiniz türde barbekü modeli tercih edebilirsiniz. Örneğin hem kömürlü hem de elektrikli veya gazlı barbekü çeşitleri geniş bahçeler için uygundur. Aynı zamanda sabit taş barbekü modelleri de geniş tezgâhı ve natürel zemin dokusu ile rahat bir kullanım sağlayacaktır.

Bahçede barbekü keyfi için kalabalık partilere uygun çok fonksiyonelli tasarıma sahip barbekü modeli en ideal seçim olacaktır. Cosa BBQ hem iç hem de dış mekân kullanımına uygun olduğu için bahçe barbeküde doğru bir tercihtir. Sadeliği seven ve minimalist bir tarza sahip olanlar Cosa BBQ modelini rahatlıkla kullanabilirler.

Cosa BBQ modeli yalnızca kullanım kolaylığı ile değil, dayanıklı özellikleri ile de kaliteli bir ürün olarak tercih edilebilir. Ürün paslanmaya dayanıklı alüminyum döküm gövdeye sahiptir. Aynı zamanda açılabilir üst gövdesi ve dış alanda kullanım için uygun ahşap servis tablası da bulunmaktadır. Buna ek olarak kullanışlı yapısı sayesinde bahçeden eve kolayca taşınabilmektedir.

Balkon Barbekü Modelleri

Balkon barbekü modelleri seçiminde her zaman dekoratif ve minimum yer kaplayan ürünler tercih edilmelidir. Balkonun bir o kadar da geniş bir alan olmadığını göz önünde bulundurursak büyük barbekü modelleri fazladan yer kaplar ve hareketi kısıtlar. Aynı zamanda bu barbekü modelleri genellikle balkonla görsel olarak bir uyum içerisinde olmaz. Bu nedenle balkon için sabit ve büyük barbekü yerine hareket ettirilebilir modeller tercih edilmelidir.

Evinizin balkonunda barbekü yapmayı çok seviyor ancak size uygun bir model bulamıyorsanız Cosa BBQ tam size göre bir seçimdir. Kolay taşınma özelliği ve çok işlevli tasarımı sebebiyle balkonlar için ideal bir üründür. Bu sayede hem dekoratif bir barbekü ürünü elde etmiş olur hem de istediğiniz zaman Cosa BBQ de aksesuar değişikliği yaparak evin içerisine alabilir şömine keyfi yapabilirsiniz.

Modern barbekü modelleri arasında yer alan Cosa barbekü, ahşap servis tablası sayesinde kullanım rahatlığı sunar. Bir bahçe aksesuarı olarak kullanılabilen Cosa BBQ, gıdaya teması uygun krom kaplama ve çelik ızgara gibi kaliteli malzemeleri ile sağlığınızı önemseyen bir üründür. Böylece rahatlıkla arkadaşlarınız ve eş – dost çevrenizle ideal bir barbekü lezzetini doyasıya tadabilirsiniz.

COSA BBQ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.