Aynur Ayhan İSOV Bursiyer Sohbetleri’nde Gençlerle Kriz Yönetimi Hakkında Konuştu

21-06-2022 15:32
Aynur Ayhan İSOV Bursiyer Sohbetleri’nde Gençlerle Kriz Yönetimi Hakkında Konuştu
Ayhan Metal ve Aniva’nın kurucu ortaklarından Aynur Ayhan İstanbul Sanayi Odası Vakfı Bursiyer Sohbetleri’nde 100’den fazla katılımcının bulunduğu, geleceğin üreticisi, girişimcisi olacak gençlere ‘Kriz Yönetimi’ konulu bir konuşma yapıp gençlerin sorularını yanıtladı.

Her kişinin ve kurumun kendine has deneyimleri ve başarı hikayesi olduğunu, kriz yönetiminde tek bir doğrunun olmadığını belirten Ayhan deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Konuşmasına kendi iş ve staj tecrübelerini anlatarak başlayan Aynur Ayhan çalışma hayatı ve çalıştığımız kurumla alakalı bakmamız gereken açıyı, çok doğru bir noktayı da belirtti.

‘’Firmaların değerli yapan, sizi bağlayan sözlü kuralları, kültürleri, değerlerini ancak siz işin içine girdiğinizde ruhunu hissettiğinizde anlayabilirsiniz.’’

Kriz döneminde kendi yaşadıkları deneyimlerden, 2008 krizinde nasıl yol aldıklarını ve krizden nasıl başarılı çıktıklarını anlatırken bir yandan da gençlerin sorularına, kaygılarına da yanıt verdi.

Krizler tahmin edilemeyen ya da tahmin edilse de öngörülemeyen durumlardır. Aynur Hanım bu noktada bizlere kriz anında her şeyi hızlı değiştiğini aslında her insan gibi kendimizi zayıf hissedebileceğimizden ve bu gibi kriz anlarında sakin kalabilmenin öneminden bahsetti. İçinde bulunulan kriz durumunu analiz etmek, kriz gerçeğini görüp çözüm odaklı ve dinamik olabilmek de oldukça önemli.

 

 ‘’Gördüğünüz saptadığınız konulara parmak basmanız, üstüne gitmeniz çok önemli. ‘’

Tabi ki krizler çok güzel işlere, fırsatlara çevrilebiliyor. Ayhan Metal de krizi Aniva’ya çevirmiş diyebiliriz. Kriz döneminde insanın aklına daha önce yapmak isteyip de yapamadığı, uygulamak isteyip uygulayamaya fırsat bulamadığı projeler de geliyor. Bu noktada Ayhan Metal olarak ellerindeki hammadde, iş gücü ve makinelerini değerlendiriyorlar. Sonrasında Aniva, Ayhan kardeşlerin kendi inovatif çift taraflı tava tasarımlarıyla başlıyor, burada da kendi deneyimlerinden yola çıkarak piyasada var olan kullan at ürünler yerine hammaddesi gıdaya temasa uygun, ömürlük, kaliteli, şık ürünler üretiyorlar. Daha sonra barbekü sever bir aile olarak tecrübelerini analiz ederek barbekü tasarımlarına ve üretimleriyle devam ediyorlar. Tıpkı tavalarda olduğu gibi barbekülerinde de aynı kalite standartlarını uyguluyorlar. Kaliteli, ömürlük ve şık ürünler. Şimdi Aniva markası adı altında tava, barbekü ve barbekü aksesuarları üretimine ve satışına devam ediyorlar.

O zamanlardan aslında şimdinin trendi eco-friendly, sürdürülebilir, zamansız tasarımlara ulaşmışlar.



2020 yılında kriz denildiğinde Covid-19 un getirdiği krizden bahsetmemek olmaz. Bu dönem bize yeni normaller, yeni iş yapış şekilleri getirdi. Aynur Hanım bize bu konuda da birkaç öneride bulundu.

‘’İşi süreçleri doğru tanımlayıp, sistemi doğru analiz ederek sadeleşerek iş yapmakta fayda var.

Hayat denge üzerine kurulu, ne yapıyorsak bedelini öderiz. Eğer biz maddiyatı çok önemsersek bir zaman sonra manevi taraf bize dur diyecek. Şimdi de öyle oldu, durduk. Şimdi çevreyi ne kadar çok kirlettiğimizi, dünyaya ne kadar çok zarar verdiğimizi ve üretmeden tükettiğimizi farkettik. Bundan sonra yaptığımız işlerde çevreyi yarınlarımızı ne kadar düşünüyoruz, daha farklı gözle bakacağız. İş yapış şekillerimiz değişecek.’’

 

Ve son olarak Aynur Hanım’ın gençlere verdiği değerli önerileriyle yazımıza son veriyoruz.

‘’Hayalleriniz sınırlı olamamakla birlikte ulaşabileceğiniz hayalleriniz için sebat edip çalışın, acele etmeyin. İşi işte öğrenin. Sektörün duayenleriyle yetişin. Kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkın, sürekli yenilikleri takip edip adapte olun. 5n1k’yı kafanızdan çıkarmayın. Geriye baktığımızda eğer o gün verdiğiniz karar doğruysa doğrudur, daha sonra hata olarak görüyorsan niçin hata yaptığını cebinize koymakta fayda var. Çünkü gelecek önümüzde, geçmişi düşünerek sadece vakit kaybederiz. Hatalarımızdan ders almak önemli. Gençlerimizden umutluyum.’’

 

Tüm konuşmaya ulaşmak için >> https://www.youtube.com/watch?v=86_UW6WWQug&feature=youtu.be

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.